Juf klapt uit de school

een boekje open over onderwijs!

Jellie de Roos

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Juf klapt uit de school

paperback/ gebrocheerd: € 20.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789492179302, geïllustreerd, 158 blz., May 2016
Formaat: 24.0 (h) x 17.2 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 491 gram.

Uitgever: Paris Books

redactie: Christine Pannebakker

bewerkt door: Andre Jansen; Mariette Dantuma

illustrator: Aleid Landeweerd; Loes Verhoeve

beschrijving

Ben jij ook zo klaar met het huidige basisonderwijs? Vind je dat het ánders moet? Ben je van mening dat het onderwijs al lang niet meer 'passend' is voor onze kinderen in de 21e eeuw? Weet dan dit: je bent ábsoluut niet de enige!
Veel leerlingen, leerkrachten, schoolleiders en besturen merken het dagelijks op de werkvloer. De gedeelde mening is: zo kán het niet langer. De focus op het verstandelijke weten en meten is te groot, de afreken- en toetscultuur heeft haar langste tijd gehad. Tegelijkertijd zijn er maar weinig praktische voorbeelden die laten zien hoe het -op eenvoudige wijze- dan wél anders kan.
Dit boek is dé sleutel om het onderwijs weer 'kloppend' te maken. Aan alle partijen -van leerlingen tot het hoofd van de Onderwijsinspectie- zijn kritische vragen gesteld. Daardoor komen de echte verhalen tot leven. Ook zaken die het daglicht misschien niet kunnen verdragen.
Wetenschappelijke bewijzen, oude theorieën en de nieuwste psychologische kennis over scholing wisselen elkaar in dit boek in een rap tempo af. Door de theoretische achtergrond, de duidelijke ervaringsgerichte voorbeelden en de praktische handvatten zul je zelf gaandeweg ontdekken dat het écht anders en duurzaam beter kan. Voor ieder kind en elke leerkracht met elk talent!
Samen maken we het verschil in het onderwijs van morgen!


'The must-read voor het onderwijs. Jellie de Roos schrijft met lef, kennis, ervaring en bezieling. Een inspirerend en uitdagend boek dat helder uitlegt hoe het Anders kan. Onderwijs dat bruist van energie.'

Auteur en redacteur Christine Pannebakker

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.