Een veelbewogen leven in de twintigste eeuw

A.C. van Elst

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 24.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789492179258, 246 blz., February 2016
Formaat: 21.7 (h) x 15.7 (b) x 2.7 (d) cm. Gewicht: 485 gram.

Uitgever: Brooklyn Books

beschrijving

A.C. van Elst werd in 1922 in Amsterdam geboren en behaalde in 1942 zijn ingenieursdiploma chemische techniek.
Na diverse omzwervingen in en na de oorlog kwam hij bij de Billiton - maatschappij terecht waar hij zich in de tin- en loodmetallurgie bekwaamde.
Door zijn vele uitvindingen en publicaties maakte hij snel carrière en kreeg vooral ook in het buitenland grote bekendheid. Daar vertegenwoordigde hij zijn maatschappij bij internationale congressen en onderhandelingen en trad hij als raadgevend ingenieur bij buitenlandse vestigingen op, alsook bij aanverwante industrieën.
Kort na overname van Billiton door Shell nam hij na 24 jaar zijn ontslag, om de directie van een Spaanse tinsmelterij op zich te nemen.
Zijn steeds vorsende geest leidde hem, naast zijn dagelijks werk, tot grote interesse in, maar ook kritisch onderzoek van diverse religieuze en filosofische stromingen, om tenslotte in de psychologie van professor Jung een nieuw doel te vinden.
Vanuit Spanje ging hij dan ook naar Zwitserland om daar op 57 jarige leeftijd een opleiding tot psychotherapeut te volgen en als zodanig zowel in Zwitserland, als later in Nederland succesvol werkzaam te zijn.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.