Vleugels in de lucht is durven ondernemen

Nejla Bekdur; Asiye Gedik

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Vleugels in de lucht is durven ondernemen

gebonden: € 6.95

ISBN: 9789492165039, 32 blz., May 2015
Formaat: 18.8 (h) x 13.7 (b) x 0.9 (d) cm. Gewicht: 137 gram.

Uitgever: Erato Educatief

beschrijving

'Alles mag. Nergens kun je zoveel talen bij elkaar horen als in mijn geboorteland. Onmogelijk ook om ergens anders zoveel verschillende mensen te zien. Dan hebben we het nog niet over al het lekkere eten dat je in mijn stad kunt ruiken. In mijn land is alles mogelijk. Een land waar de bladeren van kleur verschieten, met de seizoenen mee. Met regen die overal komt.'

Dit zijn de beginregels van 'Vleugels in de Lucht' met als ondertitel: 'is durven te ondernemen'. Hierin geven twee jonge vrouwen hun visie op ondernemend studeren en ondernemen in het algemeen.
Het is een verhaal van aankomst: jonge mensen leren tijdens hun studie wie ze zijn en welke plaats ze in de wereld willen innemen.
Het is vooral ook het verhaal van een hechte vriendschap van twee meiden die ontstaat als ze in de voor beiden vreemde stad Leiden beginnen aan een studie en al snel merken dat ze door hun Turks-Nederlandse achtergrond in die vreemde stad een bijzondere rol kunnen spelen. In korte hoofdstukken beschrijven ze bondig en met humor het met succes oprichten van een studentenvereniging voor Turkse Nederlanders, de manier waarop ze hun plek vinden in de ondernemerswereld, hoe ze studenten stimuleren contacten te leggen met het bedrijfsleven en het belang van samenwerken in binnen- en buitenland.

In 2014 zijn Asiye en Nejla afgestudeerd in de geneeskunde aan de Universiteit Leiden.
In 2012 ontvingen ze de eerste Leidse Innovatieprijs.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting'Alles mag. Nergens kun je zoveel talen bij elkaar horen als in mijn geboorteland. Onmogelijk ook om ergens anders zoveel verschillende mensen te zien. Dan hebben we het nog niet over al het lekkere eten dat je in mijn stad kunt ruiken. In mijn land is alles mogelijk. Een land waar de bladeren van kleur verschieten, met de seizoenen mee. Met regen die overal komt.'

Dit zijn de beginregels van 'Vleugels in de Lucht' met als ondertitel: 'is durven ondernemen'. Hierin geven twee jonge vrouwen hun visie op ondernemend studeren en ondernemen in het algemeen.
Het is een verhaal van aankomst: jonge mensen leren tijdens hun studie wie ze zijn en welke plaats ze in de wereld willen innemen.
Het is vooral ook het verhaal van een hechte vriendschap van twee meiden, die ontstaat als ze in de voor beiden vreemde stad Leiden beginnen aan een studie en al snel merken dat ze door hun Turks-Nederlandse achtergrond in die vreemde stad een bijzondere rol kunnen spelen. In korte hoofdstukken beschrijven ze bondig en met humor het met succes oprichten van een studentenvereniging voor Turkse Nederlanders, de manier waarop ze hun plek vinden in de ondernemerswereld, hoe ze studenten stimuleren contacten te leggen met het bedrijfsleven en het belang van samenwerken in binnen- en buitenland.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.