Zinnen op een schoonheid

Han Ruijgrok

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Zinnen op een schoonheid

gebonden: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789492165015, geïllustreerd, March 2015
Formaat: 18.0 (h) x 17.5 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 224 gram.

Uitgever: Uitgeverij De Muze

serienaam/reeks: Beeldrijm

illustrator: Barbara van Druten

beschrijving

Deze bundel bevat 34 niet eerder gepubliceerde gedichten van de Leidse dichter Han Ruijgrok met beeld -de term 'illustraties' doet het werk ernstig tekort- van Barbara van Druten.
Schoonheid en al of niet beantwoorde liefde zijn de belangrijkste thema's. De dichter toont zich een scherp observator van het dagelijks leven.

Han Ruijgrok debuteerde in 2001 met de bundel 'Uit het groene hart gegrepen'. Hij volgde workshops bij Ilja Leonard Pfeiffer en bij Elly de Waard. In 2010 leverde hij op verzoek van Galerie Rien van der Nat 15 gedichten, waarbij Van der Nat 5 etsen maakte. Han organiseert verschillende podia en treedt ook zelf regelmatig op.

Barbara van Druten studeerde Visuele Communicatie aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Maastricht en volgde Illustratieve Vormgeving aan de VSUP, de kunstacademie in Praag.
Zij schreef en illustreerde onder meer de kinderboeken 'Mijn papa woont in Afrika' en 'Hallo wie ben jij?'.
Haar werk exposeerde ze in Edinburgh, Barcelona, Miami, Frankfurt, Sevilla en Milaan.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Han Ruijgrok (Leiden, 1948) debuteerde als dichter in 2000 met de bundel Uit het groene hart gegrepen. Hij volgde workshops poëzie bij Elly de Waard en Ilja Leonard Pfeijffer en hij treedt regelmatig op. Zijn werk verscheen in verzamelbundels, bloemlezingen en kranten, kwam op radio en televisie en werd bekroond met een jury- of publieksprijs.

Barbara van Druten (Leiden, 1976) studeerde in 1999 af aan de Academie voor de Beeldende Kunsten in Maastricht. Haar hoofdrichting was Visuele Communicatie en Illustratie. Daarnaast volgde zij Illustratieve Vormgeving aan de VSUP, de kunstacademie in Praag, Tsjechië.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.