Het geheim van Bond en Smolders

Tom Staal; Ralph Bond

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 25.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789492161727, geïllustreerd, 200 blz., December 2018
Formaat: 29.8 (h) x 21.3 (b) x 0.8 (d) cm. Gewicht: 542 gram.

Uitgever: Uitgeverij De Blauwe Tijger

illustrator: Bas Niemans

beschrijving

Bond & Smolders is een begrip in Utrecht en ver daarbuiten. De broden reizen letterlijk door het hele land. Voor de bakkerij van Ralph Bond en Patty Smolders staan elk weekend rijen voor de deur. Utrechters komen hier voor de geheimen van hun brood en patisserie. Is het de kennis en aandacht voor het vak? Zijn het de ingrediënten? Liggen de geheimen in Parijs of gewoon om de hoek in de Domstad. Is er wel een geheim?

Tom Staal raakte bevriend en in de ban van dit vakmanschap, dat grenst aan het idiote. Iets dat Staal in zijn eigen werk ook wel wordt verweten. Naast verslaggever in de Tweede Kamer heeft hij naar eigen zeggen een culinaire fetisj. Op het wereldwijde web maakt hij het eetprogramma Skaveren. Niet geheel toevallig betrof de eerste aflevering een documentaire over Bond & Smolders.

Dit boek vertelt in woord en beeld het vakmanschap en de gedrevenheid, de bakkerij, hun personeel en de creaties. Verhalen, recepten en verbluffende fotografie van Bas Niemans maken dit boekwerk een must voor iedere zoetekauw, broodliefhebber en eenieder die nog smacht naar het echte ambacht.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.