De dictator-paus

Marcantonio Colonna

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
De dictator-paus

paperback/ gebrocheerd: € 21.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789492161710, 250 blz., February 2019 UITVERKOCHT!

Uitgever: Uitgeverij De Blauwe Tijger

beschrijving

Zou paus Franciscus de meest tyrannieke en onprincipiele paus in de moderne tijd zijn? 'Ja', zegt de kerkhistoricus Marcantonio Colonna, in zijn controversiele maar kundige boek. Lange tijd was het ongewis wie de anonieme auteur van deze Amazon-bestseller was, tot uiteindelijk Henry Sire zich melde.

Dit is een boek dat wereldwijd grote opschudding veroorzaakt onder katholieken, en dat aan buitenstaanders een inkijkje geeft in het reilen en zeilen van Franciscus' pontificaat. En wat nog nooit vertoond was: het boek werd onmiddelijk en massaal gelezen en besproken door de hoogste clericale kringen.

Sire beschrijft hoe de clerus in het Vaticaan Franciscus in het begin nog zag als een clown, maar hem al snel ging vrezen als een dictator: de methodes waarmee Franciscus zijn tegenstanders binnen de kerk buiten werking stelt, zijn bijzonder effectief. Hij omgeeft zichzelf met de meest corrupte elementen in het Vaticaan en regeert middels angst.

De dictator-paus is een cruciaal boek om een van de meest enigmatische en gevaarlijke figuren te begrijpen die de stoel van de Heilige Petrus bezet.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.