Nazi's, islamisten en het moderne Midden-Oosten

Barry Rubin; Wolfgang G. Schwartz

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Nazi's, islamisten en het moderne Midden-Oosten

paperback/ gebrocheerd: € 23.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789492161482, 350 blz., November 2017
Formaat: 21.2 (h) x 13.7 (b) x 2.7 (d) cm. Gewicht: 496 gram.

Uitgever: Uitgeverij De Blauwe Tijger

vertaald door: Jolanda van der Vorst-Molleman Dijksterhuis

beschrijving

Dit boek behandelt de islam zoals die reëel bestaat in het hedendaagse Midden-Oosten. Daarbij maken de auteurs het onderscheid tussen islam en islamisme, tussen gewone moslims en aanhangers van de politieke islam.

De moefti van Jeruzalem, Amin al-Hoesseini (1897-1974), werkte innig samen met Hitler, Himmler en Eichmann. Hij was in staat zijn islamisme te laten domineren in het Midden-Oosten.
De gewone moslims wilden samenwerken met de Joden in Palestina. De gematigde heersers in het Midden-Oosten stonden tijdens en vlak van de Tweede Wereldoorlog ook een pragmatische politiek voor. Niettemin wist de moefti van Jeruzalem hen buitenspel te zetten en zo nodig te vermoorden om zijn totalitaire politiek van alles-of-niets door te zetten.

De symbiose tussen nazisme en islamisme is tot op de dag van vandaag van grote invloed in het Midden-Oosten. De auteurs volgen de personele en de doctrinaire lijnen van dit proces in detail op grond van pas ontsloten archieven die nog nooit eerder gebruikt zijn.

vertalers: Jolanda van der Vorst-Molleman Dijksterhuis en Martien Pennings.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.