Heerlijke platte wereld

filosofische schetsen over stedenbouw, metafysica, liefde en godsdienst

Tom Zwitser

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Heerlijke platte wereld

paperback/ gebrocheerd: € 18.50

ISBN: 9789492161444, geïllustreerd, 170 blz., October 2017
Formaat: 24.2 (h) x 16.2 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 363 gram.

Uitgever: Uitgeverij De Blauwe Tijger

serienaam/reeks: Oppervlaktetrilogie

beschrijving

In mei 2016 verscheen Permafrost, het eerste deel van de Oppervlaktetrilogie.
De proloog van deze trilogie heet Heerlijke platte wereld en verschijnt een paar maanden later.
Heerlijke platte wereld bevat een beknopt filosofisch concept van de moderniteit. Dit concept wordt in vier fasen onderverdeeld die allemaal levendig worden beschreven: Het begin van de moderniteit wordt gelegd in de laatmiddeleeuwse burcht, vervolgens verschuift deze naar de vroegmoderne stad. De natiestaat is de derde fase, en momenteel leven we tussen de derde en de laatste fase in: die van de postmoderne wereldstaat.
De laatste wil tot op dit moment echter niet geheel aan- of doorbreken. En het is nog maar de vraag of die vierde fase ook ooit zal aanbreken, of dat het moderne project voordien zal imploderen. Aan de hand van verschillende thema's als liefde, godsdienst en de stedenbouw worden de ingrepen van de moderniteit geillustreerd. Vooral via de stedenbouw wordt de grip van de moderniteit op het dagelijkse leven tot in detail zichtbaar.

Tom Zwitser (Groningen, 1979) is filosoof, vormgever en uitgever. Hij studeerde industriële vormgeving aan de Design Academy Eindhoven, en wijsbegeerte aan de universiteiten van Groningen en Amsterdam (vu).

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.