Vlaanderen in de middeleeuwen

over het ontwikkelen van gezag en invloed

David Nicholas

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Vlaanderen in de middeleeuwen

gebonden: € 29.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789492159151, 450 blz., November 2015 UITVERKOCHT!

Uitgever: Horizon

vertaald door: Johan Op de Beeck

trefwoorden: geschiedenis vlaanderen industrialisatie middeleeuwen slagveld verstedelijking

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Vlaanderen is in de geschiedenis nooit zo belangrijk geweest als in de middeleeuwen. Het toenmalige graafschap Vlaanderen was een politieke sterkhouder en stond aan de wieg van de Europese industrialisatie en verstedelijking. Maar Vlaanderen was tevens het slagveld van Europa.
De geschiedenis van middeleeuws Vlaanderen is de rode draad doorheen de lange academische carrière van de gerenommeerde Amerikaanse historicus David Nicholas. Veertig jaar lang deed hij diepgravend onderzoek over het economisch en politiek belang van de regio. Dat levenswerk resulteerde in dit erudiete boek. Nicholas schetst een levendig portret van het Vlaanderen tussen de zesde en de vijftiende eeuw. Aan de hand van ontelbare primaire bronnen en met een open geest kijkt hij met een hedendaagse bril naar deze tumultueuze tijdspanne.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)David Nicholas (1939) is een internationale autoriteit op het gebied van Europa in de middeleeuwen en Vlaanderen in het bijzonder. Hij doceerde aan de universiteit van Nebraska en aan de Clemson University in South Carolina. Naast zijn magnum opus Medieval Flanders bracht professor Nicholas een vijftiental andere boeken uit, waaronder The van Arteveldes of Ghent en The Transformation of Europe.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Vlaanderen in de middeleeuwen

paperback/ gebrocheerd: € 29.99

Vlaanderen is in de geschiedenis nooit zo belangrijk geweest als in de middeleeuwen. Het toenmalige graafschap Vlaanderen was een politieke ...

Meer boekennieuws op Facebook.