Momentums Laadklep

Jérôme Gommers

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Momentums Laadklep

paperback/ gebrocheerd: € 18.50

ISBN: 9789492148018, 64 blz., October 2019
Formaat: 24.1 (h) x 16.1 (b) x 0.6 (d) cm. Gewicht: 186 gram.

Uitgever: Tijloos

beschrijving

"Kan zo'n rijpe bundel wel een debuut zijn? Jérôme Gommers schrijft met gevoel voor humor in een volstrekt unieke, eigen taal en stijl. De bundel zit goed in elkaar en je kunt hem eindeloos lezen en herlezen, want er is steeds iets nieuws te ontdekken. De gedichten waarin klank een belangrijke rol speelt, hebben haast een bedwelmende uitwerking op de lezer. Een debuut waarin de taal lijkt te zingen." (Jury C.Buddingh'-prijs 2020)

"De gedichten in deze bundel zoeken steeds de lezer op, rammelen hem door elkaar, vallen hem af en toe aan. De bundel leest als een paar doorlopende betogen met een positief dwingend karakter. Ik vind het mede daarom erg mooi spul." (Ingmar Heytze)

Jérôme Gommers (Parijs, 1961) publiceerde gedichten, essays en proza in onder meer De Revisor en Bunker Hill.

In Momentums laadklep zijn twee reeksen en enkele langere gedichten opgenomen.

Jérôme Gommers draaide een paar seizoenen mee in het slamcircuit, waar hij opviel door zijn ingetogen voordracht en verschillende keren tot winnaar werd uitgeroepen.

Erik Jan Harmens en Simon Vinkenoog typeerden hem als "niemands epigoon" en prezen zijn gedichten om "hun koele eigen toon, zowel afstandelijk als betrokken, duidelijk te onderscheiden".

Onder die koele en soms ironische toon gaat een sterke emotionaliteit schuil. Er staat iets op het spel in deze gedichten, er worden antwoorden geëist, ook waar er geen te verwachten zijn, bittere conclusies getrokken, mogelijkheden vermoed.

Buitengewone poëzie, lyrisch én precies. “De woorden- en klankrijkdom is overweldigend" (Peter Vermaat in Meander)

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.