Winterblad Start

voor kinderen van 6-8 jaar en hun vaders, moeders, opa's en oma's

Itie van den Berg; Ewout Clarenburg; Henk Schaaf; Jules Plus

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 3.10

ISBN: 9789492131874, geïllustreerd, 8 blz., November 2017
Formaat: 29.5 (h) x 21.0 (b) x 0.1 (d) cm. Gewicht: 43 gram.

Uitgever: Eduforce

redactie: Anita Middel

bewerkt door: Dieuwer de Lange

illustrator: Anjo Mutsaars

beschrijving

Voor kinderen van 6-8 jaar en hun vaders, moeders, opa's en oma's.

Uw kind kan al lezen. Woord voor woord. En een heel verhaal. Wat stoer! Lezen maar in de vakantie. Want blijft een kind lezen, dan gaat het leestempo ook vooruit. Als een kind sneller gaat lezen, snapt het de verhalen ook beter en dat is nou juist het leuke aan lezen: verhalen begrijpen of meeleven met verhalen (O, dat wil ik ook! of: Wat spannend!).

Uw kind vindt het vast ook leuk om voorgelezen te worden of samen te lezen. Dat kan heel goed met de verhalen in dit blad.

Behalve verhalen staan er ook allerlei andere teksten in, zoals gedichten, mopjes, raadsels, weetjes en doe-opdrachten.

We wensen u en uw kind veel leesplezier met dit Winterblad! Leuk om mee te geven aan de kinderen om in de kerstvakantie te lezen met ouders.

Uitvoering

Boek met 8 pagina's vol met leuke teksten en opdrachten.
ISBN: 978-94-92131-87-4
Auteurs: Jules Plus

Clown Poets

In het Winterblad (blz. 4-5) staat een toneelleesverhaal over clown Poets. Clown Poets bestaat echt! In het echt heet ze Hilde. Wil je weten wie ze is? Lees maar!

Ben jij echt clown Poets?
Ja zeker! Als ik mijn rode neus op heb, ben ik clown Poets. Zonder rode neus ben ik Hilde. Mijn neefjes en nichtjes noemen mij tante Hilde.

Waarom heet je zo?
Omdat ik heel erg van netjes en schoon houd. Nog voordat ik die naam kreeg, nam ik een poetsdoekje mee in mijn clownskoffer en ik maakte van de poetsdoekjes lapjes voor op mijn clownskleren. Toen kreeg ik de naam Poets.

Waar treed je vaak op?
In huizen waar gehandicapte mensen wonen, bij oude mensen die veel dingen vergeten en voor kinderen op scholen en in kerken.

Vinden kinderen je leuk?
Ik zie kinderen vaak lachen als ze mij zien. Dus ik denk het wel. Soms vinden kleine kinderen het spannend om mij te zien, maar dat gaat gelukkig gauw over als we samen spelen. Ik heb geen witte schmink op mijn gezicht, maar gewoon een mooie rode neus en een grappig kostuum.

Wat zeggen ze tegen Poets?
Hallo clown! Wie ben jij?

Wat vind je van het verhaal over jou?
Ik vind het heel erg leuk. Weet je.... ik heb op zolder echt een grote koffer met allemaal gekke dingen er in. Ook poetsdoekjes van clown Poets en zo'n mooie strik. De schrijver van het verhaal, Anita, wist dat niet. Wat super leuk dat het echt zo is hè.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.