Jan Kordaat 3

Integraal 1950-1954

Jean-Michel Charlier; Yvan Delporte

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Jan Kordaat 3

gebonden: € 39.90: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789492117809, geïllustreerd, 312 blz., October 2018
Formaat: 30.0 (h) x 22.2 (b) x 3.3 (d) cm. Gewicht: 1413 gram.

Uitgever: Scratchbooks

illustrator: Eddy Paape

vertaald door: Wim van Helden

beschrijving

Deze integrale uitgave bevat de door Eddy Paape getekende avonturen van Jan Kordaat, zoals deze zijn verschenen in het weekblad Robbedoes tussen 1950 en 1954.

Na vier jaar van samenwerking liet scenarist Yvan Delporte in 1951 Kordaat los, om bij de redactie van het weekblad Robbedoes te gaan werken. Eddy Paape begon daarna een samenwerking met Jean-Michel Charlier, die toen al co-auteur was van Buck Danny. Hiermee brak een zeer markante periode aan in de geschiedenis van Jan Kordaat, met als apotheose het album Het geheim van de Donkerburcht: de pagina’s getuigen van een tekenaar op de toppen van zijn kunnen, en het scenario van Charlier is een van de meest iconische van de jaren vijftig.

In dit boek zijn de volgende albums gebundeld: Jan Kordaat bij de Vat-Fenh-Ling, Het geheim van de Donkerburcht, De super gamma-straal en De bevrijding van prof. Stagmus. De verhalen worden voorafgegaan door een zeer uitgebreid dossier, het resultaat van twee jaar onderzoek door Christelle en Bertrand Pissavy-Yvernault, de auteurs van La véritable histoire de Spirou.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.