Familieziek

Peter van Dongen; Adriaan van Dis

 
 

gebonden: € 154.25: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789492117632, geïllustreerd, December 2017
Formaat: 28.1 (h) x 20.5 (b) x 2.0 (d) cm. Gewicht: 799 gram.

Uitgever: Scratch

beschrijving

'Hun broertje. Kort na de oorlog geboren, een ongelukje, net na het kamp... Hij zat verborgen onder haar hongeroedeem. Smokkelkind, tijdens de overtocht. Thuis noemen ze hem jongen, knul, of naar het laatste karwei dat hij heeft uitgevoerd: boener, veger, stoffer of stoker. En soms, als de meisjes vrijgevig zijn, noemen ze hem heel lief broer.'

Voor Familieziek bewerkte Peter van Dongen de gelijknamige roman van Adriaan
van Dis tot een beeldroman. Een verhaal in taferelen over een Indisch gezin, getekend door de oorlog, dat probeert te aarden in het Holland van de jaren vijftig. De zussen fluisteren achter het gordijn over hun geheimen. De vader, gebrand op rechtsherstel, bereidt zijn zoon voor op een nieuw gevaar:
de Russen! Te midden van dit alles vindt de jongen troost bij zijn schaduwbroertje, wiens aanwezigheid hij voelt maar over wie nooit gesproken mag worden.

Deze luxe editie is gepubliceerd in een genummerde en gesigneerde oplage van 125 exemplaren. Het boek is voorzien van een linnen omslag en een extra katern van 16 pagina's met daarin bijzonder beeldmateriaal dat de totstandkoming van dit boek illustreert.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.