Jan Kordaat

integraal 1946-1950

Jean / Jijé Doisy; Yvan Delporte

 
 

gebonden: € 41.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789492117533, geïllustreerd, 288 blz., November 2016
Formaat: 30.0 (h) x 22.1 (b) x 3.3 (d) cm. Gewicht: 1325 gram.

Uitgever: Scratch

serienaam/reeks: Jan Kordaat

illustrator: Eddy Paape

vertaald door: Willem van Helden

beschrijving

Dit boek bevat de door Eddy Paape getekende avonturen van Jan Kordaat, die van 1946 tot 1950 zijn verschenen in het weekblad Robbedoes. In dit boek zijn ze voor het eerst gebundeld in een luxe, integrale uitgave. De strips zijn zorgvuldig gerestaureerd en zoveel mogelijk teruggebracht naar de vorm waarin ze destijds in het weekblad Robbedoes zijn gepubliceerd.

Jan Kordaat was een creatie van Jean Doisy (scenario) en Jijé (tekeningen). Toen Jijé (pseudoniem van Joseph Gillain) volkomen onverwacht besloot met de serie te stoppen, kreeg de net bij Dupuis begonnen Eddy Paape de inmiddels beroemde held met de ijzeren vuist ineens in de schoot geworpen. Paape was bevriend met Franquin en Morris, maar als striptekenaar was hij nog maar een beginneling. Gaandeweg begon hij Kordaat, die was begonnen als belichaming van de 'Eerecode' van de 'Robbedoesclub', om te vormen tot een moderne avonturier. Hij vormde de brug tussen twee scenarioschrijvers: Jean Doisy, de bedenker van het personage, en Yvan Delporte.

Deze pagina's zijn het debuut van een striptekenaar die daarna het vak nog ruim vijftig jaar zou blijven uitoefenen, een carrière waarin hij illustere personages ontwikkelde als Oom Wim, Flip Flink en Luc Orient.

De verhalen worden voorafgegaan door een zeer uitgebreid dossier, dat het resultaat is van twee jaar onderzoek door Christelle en Bertrand Pissavy-Yvernault, de auterus van La véritable histoire de Spirou.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.