Spotters

Michiel van de Pol

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Spotters

gebonden: € 28.90: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789492117434, geïllustreerd, May 2016
Formaat: 27.6 (h) x 21.0 (b) x 2.0 (d) cm. Gewicht: 894 gram.

Uitgever: Scratch

beschrijving

Frank is een stille, teruggetrokken jongen. Al van jongs af aan bouwt hij modelvliegtuigjes en hij is een fervent vliegtuigspotter. Alles in zijn wereld is overzichtelijk en beheersbaar. Dan ontmoet hij Julia, een jonge schrijfster die aan haar debuutroman werkt over een man die van zijn afgezette been een schemerlamp wil maken. In alles is de flamboyante Julia de tegenpool van Frank, maar de twee krijgen een relatie en al snel blijkt ze zwanger.

Terwijl Frank zijn aanvankelijke nervositeit over het vaderschap probeert te bezweren door er zoveel mogelijk informatie over op te zoeken op internet, krijgt Julia te horen dat ze ongeneeslijk ziek is. Ze houdt haar ziekte voor Frank verborgen, bang dat hij zal instorten als hij het te weten komt. Ze zoekt troost in haar roman, die steeds meer autobiografische trekjes krijgt. Terwijl voor Julia de grens tussen fantasie en werkelijkheid begint te vervagen en ze zich langzaam verliest in krankzinnigheid, ziet Frank zich genoodzaakt de controlfreak in zich te beteugelen en zijn rol als aanstaande vader te aanvaarden.

In Spotters behandelt Michiel van de Pol grote thema's als ziekte, dood en zelfbeschikking, zonder dat het boek ergens zwaarmoedig of larmoyant wordt. De gedachten van Frank en Julia kleuren hun wereld - letterlijk. Franks gedachten zijn weergegeven in blauw, die van Julia in roze, naast de 'neutrale' gele werkelijkheid. In zijn kenmerkende, bij vlagen bizarre stijl heeft Van de Pol een een gevoelige beeldroman gecreëerd die getuigt van grote compassie.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.