Jan Kordaat 1

integraal 1941-1946

Jean Doisy; Jijé

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Jan Kordaat 1

gebonden: € 39.90: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789492117298, geïllustreerd, 264 blz., October 2015
Formaat: 30.0 (h) x 22.0 (b) x 3.0 (d) cm. Gewicht: 1237 gram.

Uitgever: Scratch

serienaam/reeks: Jan Kordaat

vertaald door: Arend Jan van Oudheusden

beschrijving

Dit boek bevat de avonturen van Jan Kordaat die eerder verschenen in de albums Jan Kordaat speurder (1943) en Jan Kordaat II (1948). In dit boek zijn ze voor het eerst bijeengebracht in een luxe integrale uitgave. De strips zijn zorgvuldig gerestaureerd en zoveel mogelijk teruggebracht naar de vorm waarin ze destijds in het weekblad Robbedoes verschenen.

Jan Kordaat, de legendarische creatie van Jean Doisy (scenario) en Jijé (tekeningen), verscheen voor het eerst in 1941 in het weekblad Robbedoes. In het door de Duitsers bezette België belichaamde Kordaat het ideaal van morele rechtschapenheid, en zijn befaamde handdruk, stevig en hartelijk, werd een teken van herkenning voor de leden van de Robbedoesclub. Samen met zijn trouwe metgezel Jefke beleefde Kordaat spannende avonturen op exotische locaties over de hele wereld.

Deze strip vestigde de reputatie van Jijé als fenomenale tekenaar en vormt een mijlpaal in de geschiedenis van het Frans-Belgische beeldverhaal. De verhalen worden voorafgegaan door een zeer uitgebreid dossier dat het resultaat is van twee jaar onderzoek door Christelle en Bertrand Pissavy-Yvernault, auteurs van La véritable histoire de Spirou.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.