Kroongetuige

Ridder militaire Willems-Orde

Marco Kroon

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Kroongetuige

paperback/ gebrocheerd: € 21.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789492107145, 248 blz., November 2018
Formaat: 21.7 (h) x 14.1 (b) x 2.4 (d) cm. Gewicht: 375 gram.

Uitgever: Ronde Tafel, SU De

beschrijving

Tijdens een staatsgeheime missie in Afghanistan wordt Marco Kroon
gevangengenomen. Hij doet hiervan melding, maar verzwijgt de zware vernederingen die hij moest ondergaan. Ook zijn vervolgacties houdt hij geheim. Ze leiden tot een dodelijke confrontatie, waarvan hij de sporen zorgvuldig uitwist...

Tien jaar later: Kroon meldt alsnog het geweldsincident. Journalisten en experts hebben vrijwel onmiddellijk hun oordeel klaar. Ze noemen hem ‘mediageil’, een gestoorde leugenaar en fantast. Maar wat is er daadwerkelijk gebeurd? Welk persoonlijk drama heeft Kroon verzwegen? En waarom sprak hij zich na zoveel jaren van stilte toch nog uit?

Kroongetuige is het waargebeurde en schokkende verslag van een militair die in dienst van zijn land vrijwel alles gaf, maar thuis, in Nederland, niets vond dan beschuldigingen en onbegrip. Dit is zijn verhaal: ongekuist, open, eerlijk en genadeloos.

Majoor Marco Kroon (1970) is drager van de Militaire Willems-Orde. Deze oudste en hoogste onderscheiding van ons land is hem toegekend wegens moed, beleid en trouw als commandant van een peloton van het Korps Commandotroepen in Afghanistan, in 2006.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.