Ik ben oké

een cognitief gedragstherapeutische training voor kinderen met een negatief zelfbeeld

Nicolette Martel; Manon Mostert-Uijterwijk; Mariken Braber

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Ik ben oké

paperback/ gebrocheerd: € 25.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789492096029, geïllustreerd, 57 blz., February 2015 UITVERKOCHT!

Uitgever: Boom uitgevers Amsterdam

illustrator: Michelle Beugeling

beschrijving

Ik ben oké is een 10 sessies tellend protocol voor kinderen met een negatief zelfbeeld, dat belemmerend werkt op het dagelijks functioneren. Dit zijn kinderen die bijvoorbeeld denken dat ze altijd worden buitengesloten door leeftijdgenoten, of die denken dat ze niet de moeite waard zijn of dat ze nooit iets goed kunnen doen. Het protocol kan zowel poliklinisch, in dagbehandeling als bij residentiële opname worden gebruikt en is bedoeld als individuele training voor kinderen in de leeftijd van 9 tot 13 jaar.
Ik ben oké bestaat uit een handleiding voor de hulpverlener en een werkboek voor het kind. Na de theoretische basis en achtergrond, volgt informatie over de doelstellingen, de randvoorwaarden en over de werkwijze. De auteurs delen hun ervaringen uit de praktijk en beschrijven mogelijke valkuilen. Verder bevat de handleiding de instructies voor de therapeut, deze zijn stap voor stap per sessie beschreven. Het werkboek voor het kind bevat de benodigde informatie, opdrachten en invulvellen die het kind helpen om de training succesvol te kunnen doorlopen. Het is van groot belang om de ouders/verzorgers en leerkracht(en) van het kind eveneens bij de behandeling te betrekken door ze parallel aan deze behandeling te begeleiden.

Cure & Care Development biedt op 2 juni en op 16 december 2015 een interactieve eendaagse workshop aan waarin hulpverleners getraind worden in de toepassing van dit protocol. Kijk voor meer informatie op www.curecare.nl

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.