Heb erbarmen Heer, heb erbarmen

droeve avonturen in de geestelijke gezondheidszorg

Kees Hoogduin

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 14.50

ISBN: 9789492096012, geïllustreerd, 176 blz., December 2014
Formaat: 24.2 (h) x 15.1 (b) x 1.3 (d) cm. Gewicht: 299 gram.

Uitgever: CCD Uitgevers

beschrijving

Met de uitroep: 'Heb erbarmen Heer, heb erbarmen', geeft prof. dr. Kees Hoogduin zich vertwijfeld over aan 'de hogere macht'. Droeve avonturen in de geestelijke gezondheidszorg vormen de bron van zijn ongeloof over misstanden in de zorg. Therapeuten die hun patiënten de beschikbare optimale behandeling onthouden, kunnen steevast op zijn afkeuring rekenen.
Zijn scherpzinnige weergave van de wonderlijke wereld van de geestelijke gezondheidszorg met haar patiënten en professionals is echter niet louter droef. Naast kritiek op kwakzalverij, passeren inventieve behandelstrategieën, interessant onderzoek en exotische elementen van psychische stoornissen de revue.
Met kleurrijke bijdragen als 'Narcisme en het onvervuld verlangen', 'Over het hypnotiseren van de wandelende tak en andere diersoorten', 'Probleemloos vreemdgaan dankzij onderzoek bij de overspelige rietgors' en de 'Richtlijn voor het verwerven van een levenslange arbeidsongeschiktheidsuitkering', geeft de auteur zonder omhaal zijn visie op de kwaliteit van de geestelijke gezondheidszorg.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.