Kiosk in de stad

Jacques Beljaars; Thomas Rouw

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 

paperback/ gebrocheerd: € 26.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789492095770, geïllustreerd, 272 blz., April 2020 UITVERKOCHT!

Uitgever: trancityXvaliz

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingKiosk in de Stad vormt het eindresultaat van een uitgebreid onderzoek van Jacques Beljaars en Thomas Rouw naar de stedenbouwkundige, architectonische en stadssociologische waarde en betekenis van de verkoopkiosk. Dit breed toegankelijke werk vertelt over de historie, verscheidenheid en inbedding van de kiosk in de stedelijke architectonische en sociologische context. De chronologisch geordende tekst, over de ontstaansgeschiedenis van de kiosk, wordt verteld aan de hand van belangrijke maatschappelijke, sociologische en stedelijke ontwikkelingen. Dit essay laat zien hoe er gedurende de afgelopen anderhalve eeuw maatschappelijk werd gedacht over handel op straat. Soms waren kiosken een vanzelfsprekendheid, maar in de jaren 1980 werden ze synoniem met de verpaupering van de binnensteden. Dat leidde tot sterke overheidsregulering en vaak tot verwijdering van de kiosk uit het straatbeeld. De laatste decennia is er weer meer waardering en neemt het aantal kiosken in de grote steden weer toe.
Deze geschiedenis wordt afgewisseld met en geïllustreerd door veertien autonome ‘kioskportretten’ die steeds een specifiek thema belichten aan de hand van een representatief voorbeeld.
Als geheel geeft Kiosk in de Stad een beeld van de ruimtelijke en maatschappelijke schaal van het fenomeen de kiosk binnen de stedelijke leefwereld.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.