The Art of Civil Action

Political Space and Cultural Dissent

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 19.90: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789492095398, 240 blz., November 2017, Engels
Formaat: 21.0 (h) x 13.5 (b) x 2.7 (d) cm. Gewicht: 510 gram.

Uitgever: Valiz

serienaam/reeks: Antennae

redactie: Philipp Dietachmair; Pascal Gielen

beschrijving

Het civiele domein is de maatschappelijke ruimte waar individuen en gemeenschappen elkaar ontmoeten, met elkaar in gesprek gaan, en zich inzetten voor sociale en politieke kwesties. Het is een domein dat nog niet beheerst wordt door wetgeving of marktwerking.
De politieke, economische en ecologische problemen van het afgelopen decennium hebben dit domein weer zichtbaar gemaakt als een plek waar ruimte is voor kritische geluiden en politieke alternatieven.
Dit boek kijkt naar verschillende artistieke praktijken, activistische platforms en nieuwe burgerinitiatieven en stelt daarbij de vraag hoe kunst en cultuur de bouwstenen kunnen bieden voor een sterk civiel domein. Hoe brengen kunstenaars en mensen die werken in de culturele sector 'de kunst van "civil action"' in de praktijk? Welke strategieën kunnen zulke initiatieven toepassen om hun lokale invloed te vergroten? En wat kunnen zij betekenen op transnationaal niveau? Cultuurtheoretici, activisten en kunstenaars onderzoeken hoe de kunsten bouwstenen kunnen aanreiken voor een lokaal geworteld civiel domein in een wereld die steeds meer op globaal niveau verbonden is.
Met bijdragen van: Andrew Barnett, Llorenç Bonet, llya Budraitskis, Giuliana Ciancio, Philipp Dietachmair, Milena Dragićević Šešić, Pascal Gielen, Max Haiven, Stefan Kaegi, Ivan Krastev, Thijs Lijster, Tomislav Medak, Borka Pavićević, Yudhishthir Raj Isar, Igor Stokfiszewski, Hakan Topal

Illustraties door Dan Perjovschi

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.