The responsible object

a history of design ideology for the future

Marjanne van Helvert

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
The responsible object

paperback/ gebrocheerd: € 22.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789492095190, geïllustreerd, 272 blz., September 2016, Engels
Formaat: 24.2 (h) x 16.7 (b) x 2.0 (d) cm. Gewicht: 488 gram.

Uitgever: Valiz

beschrijving

Welke indruk zouden toekomstige archeologen krijgen van onze tijd, als ze zouden graven op de plaatsen van onze huidige beschaving? Ze zouden eindeloze stortplaatsen vinden gevuld met de dingen die we hebben weggegooid: plastic en metalen objecten, nog smeulende hopen elektronica, synthetisch textiel, en andere dingen die niet binnen afzienbare tijd afbreekbaar zijn. Ze zouden de resten vinden van een tijdperk van ongebreidelde, onvergankelijke objecten.
Vandaag de dag draait ons economische systeem rond het produceren en consumeren van deze objecten. Binnen dat systeem is er een tendens ontstaan om op een nieuwe manier naar deze objecten te kijken en ze een nieuwe rol te geven in de uitdagingen voor de toekomst. Binnen de ontwerpdiscipline zijn 'duurzaamheid' en 'sociale verantwoordelijkheid' populaire begrippen geworden, die nieuwe producten, materialen, en technologieën genereren die de richting van onze toekomst moeten veranderen.
De onderliggende ontwerp-ideologieën zijn doorgaans niet nieuw; ze vormen een fundamenteel onderdeel van de geschiedenis van ontwerp en duiken op verschillende punten in voorgaande eeuwen op. Dit boek presenteert een geschiedenis van sociaal betrokken strategieën in de westerse ontwerptraditie, van William Morris tot Victor Papanek, en van VKhUTEMAS tot FabLab.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.