Waar blijft de kerk?

gedachten over opbouw in tijden van afbraak

Erik Borgman

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Waar blijft de kerk?

paperback/ gebrocheerd: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789492093127, October 2015
Formaat: 22.1 (h) x 14.1 (b) x 1.9 (d) cm. Gewicht: 292 gram.

Uitgever: Adveniat Geloofseducatie B.V.

beschrijving

De rooms-katholieke kerk lijkt bezig aan een spectaculair proces van afbraak en verdamping. Hoe moet je daar als betrokken gelovige mee omgaan? Waar blijven we? Erik Borgman, hoogleraar Publieke Theologie, laat zijn gedachten gaan over het vormgeven van een kerk in de overgang naar een nieuw tijdperk dat niemand nog kent. Proberen vast te houden aan wat was, is geen optie. We moeten ons laten omvormen door het rijk van God, dat nabij is. Over hoe dat zou kunnen, met de eucharistie als grondslag, de Bijbel als lichtbron, de weg als leidraad en het gebed als voedsel, daarover gaat dit boek. Want één ding is zeker: we kunnen niet ophouden kerk te zijn.

Positieve impulsen tegen negativiteit
De meest invloedrijke katholieke theoloog van nu!

Prof. dr. Erik Borgman, is hoogleraar aan de Universiteit van Tilburg (Cobbenhagenleerstoel)en van 2015-2017 gasthoogleraar aan het Doopsgezind Seminarie. Hij is columnist voor de bezieling.nl en bekend van vele optredens op tv.

Meer teksten en voorbeelden:

recensie citaat'Een rode draad in Waar blijft de kerk? is juist de nadruk op wat er in het hier en nu voorhanden is, om daarin Gods aanwezigheid te proeven.'
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.