Lee Bontecou

Benno Tempel; Laura Stamps; Jeremy Mellius; Joan Banach

 
 

gebonden: € 24.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789492081926, geïllustreerd, 144 blz., February 2017, MUL
Formaat: 29.9 (h) x 24.9 (b) x 1.8 (d) cm. Gewicht: 1067 gram.

Uitgever: Hannibal

beschrijving

De Amerikaanse kunstenares Lee Bontecou (°1931, VS) wordt sinds de jaren zestig wereldwijd gelauwerd om haar intrigerende beelden en installaties. De rijke, organische vormen van haar sculpturen lijken te zijn ontstaan in een mysterieus universum waarin onze angsten en verlangens gecondenseerd zijn.
Deze publicatie verschijnt naar aanleiding van de grote Lee Bontecoutentoonstelling in het Gemeentemuseum in Den Haag, waarvoor ze speciaal een Sandbox creëerde waarin diverse onderdelen van haar werk van de jaren zestig tot nu worden samengebracht.
Een bijzondere beeldbijdrage van kunstenares en vriendin van Bontecou, Joan Banach, zoomt in op het ontstaansproces van de Sandbox en brengt een rijk netwerk van Bontecous inspiratiebronnen in kaart: van foto's uit haar geologische en historische boeken tot foto's van werken van oude meesters.
Met prachtig, gedetailleerd beeldmateriaal dat allemaal opnieuw in de studio is opgenomen. Niet alleen foto's van alle werken in de tentoonstelling, maar ook haar schetsboeken en de wall of drawings in Bontecous atelier. Zo wordt een intieme inkijk geboden in het creatieve proces van de kunstenares.
Met tekstbijdragen van Laura Stamps, conservator van het Gemeentemuseum in Den Haag, en Jeremy Melius, assistent-professor kunstgeschiedenis aan Tufts University in New York. Uitgebreide mediacampagne bij de expo in het Gemeentemuseum Den Haag van 25 februari tot 2 juli 2017.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.