200 jaar UGent

in 200 objecten

Patrick De Rynck; Ann-Sofie Dekeyser; Agnes Goyvaerts; Petra Gunst; Ruben Mantels; Pascal Verbeken

gebonden: € 35.00: GRATIS verzending! (NL)
ISBN: 9789492081896, 240 blz., March 2017 UITVERKOCHT!

Uitgever: Hannibal

redactie: Jan Haeverans

fotografie: Benn Deceuninck; Michiel Hendryckx; Geert Roels

beschrijving

Op 9 oktober 1817 opende de Gentse Universiteit haar deuren voor de eerste studenten. Tweehonderd jaar later wordt dat gevierd met een prachtige publicatie waarin de geschiedenis van de universiteit wordt verbeeld en verwoord aan de hand van tweehonderd voorwerpen die elk een stukje van haar verhaal met zich dragen: van de studentenkaart van Vuile Mong over de verlostang van Jan Palfijn tot het hermelijn op de toga van de rector.

Het boek vertelt waarom de platenhoes van het laatste Gorki-album er zonder de UGent wellicht helemaal anders had uitgezien, hoe de ECOcar Energy 5 je met één liter dieselequivalent van Stockholm naar de Costa del Sol brengt en wat de Armeense topdichter Varoujean met de Gentse universiteit te maken heeft.

Voor al wie studeert of ooit studeerde aan de Universiteit Gent, maar ook voor wie geniet van een geschiedenis van verborgen verhalen achter bijzondere objecten, is dit boek een absolute must have!

Met tekstbijdragen van Patrick De Rynck, Ann-Sofie Dekeyser, Agnes Goyvaerts, Petra Gunst, Ruben Mantels en Pascal Verbeken.
200 jaar UGent in 200 objecten

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: