Lust for live

Herwig Todts; Patrick De Rynck; Kaat Debo

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Lust for live

paperback/ gebrocheerd: € 24.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789492081711, geïllustreerd, 160 blz., August 2016 UITVERKOCHT!

Uitgever: Hannibal

beschrijving

DE RELATIE TUSSEN RIK WOUTERS EN KUNSTENAARS EN MODEONTWERPERS VAN VROEGER EN NU

In 2016 is het honderd jaar geleden dat de Belgische kunstenaar Rik Wouters overleed. Naar aanleiding daarvan vinden er twee exposities plaats, in het ModeMuseum provincie Antwerpen en in Het Hof van Busleyden in Mechelen. Beide vieren de ongebreidelde levenslust die uit de schilderijen, tekeningen en beeldhouwwerken van Wouters spreekt. Lust for Life verbindt de huiselijke warmte met het exuberante zotte geweld: twee gezichten van één kunstenaar, één oneindige bron van inspiratie voor kunstenaars en ontwerpers van vroeger en nu.

Verschillende auteurs uit de dans- en kunstwereld brengen Rik Wouters' meesterwerk Het Zotte Geweld/De Dwaze Maagd in de context van de hedendaagse dans, sculptuur en cinema aan de hand van vier centrale thema's die een nauwe band hebben met de iconische sculptuur van Rik Wouters: dans, evenwicht, schoonheid en moraliteit. Van Auguste Rodin, Edgar Degas, Marlene Dumas, Berlinde De Bruyckere, Alain Platel tot Bruce Nauman, Auguste Levêque en Jules Schmalzigaug, allen hebben zij gewerkt met een van deze thema's.

Rik Wouters' kleur en zijn veel gekozen thema's van huiselijk geluk en geborgenheid komen vandaag zowel terug bij conceptuele kunstenaars als bij toegepaste ontwerpers (mode, interieur, design), waarbij deze werelden elkaar overlappen in de utopische zoektocht naar de essentie van 'het goede leven'. Wat heeft een mens nodig om gelukkig te zijn? Dat zoeken uit zich in een voorliefde voor zelfredzaamheid, het werken met pure materialen en ambachtelijke technieken.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.