Papa en mama wonen apart

Jolanda van Dam

 
 

gebonden: € 9.95

ISBN: 9789492077134, geïllustreerd, April 2014 UITVERKOCHT!

Uitgever: Trichis Publishing B.V.

illustrator: Annemiek van der Steen

beschrijving

Door de scheiding van haar ouders verandert er een hoop in het leven van Kiki. Zij en haar moeder verhuizen naar een ander dorp terwijl Kiki's vader en grote zus achterblijven. In de klas van haar nieuwe school voelt Kiki zich anders. De andere kinderen hebben vast allemaal een vader en een moeder, denkt ze. Door de vondst van een ziek vogeltje ziet Kiki dat niets is wat het lijkt....

Een sprookjesachtig boek waarin de verschillende thuissituaties van kinderen wordt belicht. Gescheiden ouders, geen ouders, ruziënde ouders, adoptieouders en twee ouders van hetzelfde geslacht passeren allemaal de revue.
Dit boek helpt kinderen (en hun ouders) om hun eigen thuis en die van vriendjes beter te begrijpen. Tijdens een vogelvlucht zien de kinderen dat 'anders' eigenlijk heel normaal is. Door de mooie tekeningen en het sprookjesachtige verhaal is dit boek ook nog eens gewoon leuk om te lezen.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Jolanda van Dam is afgestudeerd aan de VU in Amsterdam als psycholoog. Zij is al jaren werkzaam in de kinderopvang. De combinatie van haar opleiding, haar werk en haar drie eigen kinderen maakt dat zij zicht heeft op de behoeften van ouders bij de begeleiding van hun kind bij ingrijpende gebeurtenissen; zoals het krijgen van een broertje of zusje of een scheiding.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.