Voor ik ben

de directe herkenning van waarheid

Mooji

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 21.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789492066039, geïllustreerd, 260 blz., June 2015
Formaat: 21.0 (h) x 14.5 (b) x 1.7 (d) cm. Gewicht: 429 gram.

Uitgever: Uitgeverij Bewust Zijn

vertaald door: Frank Janse

redactie: Edith van Bodegrven; Indira Ineke van der Heijden

beschrijving

Voor Ik Ben is een selectie van dialogen tussen Mooji, een warmhartige spirituele meester uit de advaita-traditie, en zoekers naar vrede, waarheid en wijsheid. Mooji antwoordt de vragenstellers soms humoristisch, soms teder, af en toe scherp en altijd liefdevol als ze spreken over angst, lijden, verwarring, relaties, spiritueel werk en hoe ze in vrede kunnen leven. Zijn woorden representeren een niet-aflatende uitnodiging om de aard van het Zelf te onderzoeken, en moeiteloos te rusten als de volheid en leegheid van het Zijn zelf. Zijn antwoorden moedigen aan, dagen uit en laten nooit na helderheid te scheppen.

Diep geraakt door Mooji, wilden mensen zijn woorden natuurlijk mee naar huis kunnen nemen. Zo werd, op basis van live-opnamen, Voor Ik Ben in een zeer korte tijd door de sangha liefdevol samengesteld. Het boek heeft in het Engels altijd al een grote populariteit mogen genieten. Nu is er dan eindelijk een Nederlandse vertaling.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Mooji (Anthony Paul Moo-Young) is een leerling van de grote advaita-meester Sri H.W.L. Poonja, of Papaji, zoals hij liefdevol wordt genoemd door zijn leerlingen. Mooji is geboren op 29 januari 1954 in Port Antonio, Jamaica. Hij verhuisde later naar Brixton in Londen, waar hij meer dan 40 jaar woonde. Dankzij Genade ontmoette Mooji een christelijke mysticus, die er de aanleiding van was dat Mooji ‘uit zijn leven wegliep’ – een uitdrukking die hij gebruikt om de diepgang van deze ontmoeting over te brengen. Er was niet langer een gevoel van persoonlijke autonomie. In zijn eigen woorden: “Ik voelde dat ik op schoot zat bij God. Een diepe vrede en vertrouwen in het Allerhoogste kwamen in mijn hart op en die zijn er gebleven tot de dag van vandaag.”

Geïntrigeerd door deze belangrijke verschuiving in perceptie en met de wens om volledig op te gaan in Waarheid, ontdekte Mooji de leringen van de grote Indiase heilige, Sri Ramakrishna, wiens uitingen zijn hart diep tevreden stelden. Deze verbintenis deed hem naar India reizen, om daar, schijnbaar bij toeval, zijn levende Meester Papaji te ontmoeten. Daar, aan de voeten van Papaji, werd dat wat er nog over was van een functionerend ego geheel vernietigd.

Zoekers vanuit verschillende delen van de wereld herkenden Mooji’s uitstraling en begonnen hem te benaderen in hun zoektocht naar de directe ervaring van Waarheid. De kundigheid hen te begeleiden ontstond geheel vanzelf in hem. Hoewel Mooji’s tegenwoordigheid iets devotioneels uitstraalt, zijn de woorden die uit zijn wezen voortkomen van non-dualistische aard. Zijn begeleiding roept de liefde op voor het tijdloze Zelf dat we zijn, en de directe herkenning ervan. Mooji’s onophoudelijke verwijzingen naar Waarheid, door de methode van zelfonderzoek, vormen de essentie van zijn boeken.

Mooji wijdt zijn leven onvoorwaardelijk aan de roeping van het Hart. Het is dit wat Monte Sahaja deed ontstaan, een ashram en retraitecentrum dat wordt gebouwd in het zuiden van Portugal. Zoals Mooji zelf uitlegt: “Door een onzichtbare kracht werd ik ertoe bewogen naar dit land te komen, zodat zoekers de ware ‘land-Heer’4 kunnen ontmoeten in hun eigen Hart.”
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.