Ode aan de brief

kroniek van een verdwijnend fenomeen

Simon Garfield

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 13.00

ISBN: 9789492060006, geïllustreerd, October 2014
Formaat: 21.1 (h) x 13.9 (b) x 4.0 (d) cm. Gewicht: 546 gram.

Uitgever: Podium b.v. Uitgeverij

vertaald door: Bert Meelker

beschrijving

Weinig spreekt zo tot de verbeelding als het lezen van een brief. Toch lijkt de kunst van het brieven schrijven te verdwijnen. In Ode aan de brief neemt Simon Garfield onze bijzondere band met correspondentie onder de loep: van Romeinse houtsnippers die werden ontdekt bij de Muur van Hadrianus tot de vloek en zegening van e-mail.
In dit geestige en scherpzinnige boek reist Garfield door de wereld van de brief. Hoe meer buitengewone schrijvers (onder wie Petrarca, Jane Austen, Emily Dickinson, Ted Hughes en Sylvia Plath) hij onderweg ontdekt, hoe meer hij vreest voor wat er verloren zal gaan als we deze unieke verworvenheid verleren.

Met een voorwoord van A.F.Th. van der Heijden.

Simon Garfield (1960) is een geprezen auteur van non-fictieboeken. Precies mijn type en Op de kaart werden lovend ontvangen en meerdere malen herdrukt. Garfield is journalist voor The Independent en The Observer.

‘Simon Garfield maakt zich in dit fascinerende boek sterk voor het bestaansrecht van brieven; het zijn belichamingen van onze intiemste gevoelens, die digitale communicatie simpelweg niet kan overbrengen.’
The Guardian

‘Garfields kennis is onuitputtelijk en zijn enthousiasme grenzeloos.’ The Observer

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Simon Garfield (1960) is journalist en schrijft voor The Independent en The Observer. Hij heeft vele non-fictieboeken op zijn naam staan. Recent verscheen van hem het reeds herdrukte 'Precies mijn type'. In Groot-Brittannië zijn meer dan 60.000 exemplaren verkocht en werd het boek bekroond met the Best British Book Award 2011. In de VS werd 'Precies mijn type' gekozen als Amazon Book of the Month. In juni 2013 verscheen 'Op de kaart'. In 'Op de kaart' onderzoekt Garfield hoe kaarten, vanaf de eerste schetsen van de oude Grieken tot aan Google Maps, onze geschiedenis hebben gemaakt en beïnvloed. Zijn nieuwe boek 'Ode aan de brief' beschrijft de verdwijning van de kunst van het brieven schrijven.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.