Barneveldsch fabrikaat

de industriële geschiedenis van Barneveld

Gerjan Crebolder

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Barneveldsch fabrikaat

gebonden: € 24.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789492055132, geïllustreerd, July 2015
Formaat: 23.1 (h) x 22.8 (b) x 2.1 (d) cm. Gewicht: 1038 gram.

Uitgever: Nabij Producties Barneveld

beschrijving

De meeste Barnevelders hebben wel gehoord over 'de oude gasfabriek' of over de Schaffelaartjes die vroeger in Barneveld gebakken werden en iedereen kent industrieterrein De Harselaar. Maar welke bedrijven waren en zijn er gevestigd in de gemeente Barneveld en waar komen zij uit voort? Wat zijn de verhalen erachter? En wist u dat de welbekende spikkels op de ijsjes in Barneveld gemaakt worden?

In 'Barneveldsch Fabrikaat' beschrijft Gerjan Crebolder, oud-gemeentearchivaris van Barneveld, de industriële geschiedenis van deze gemeente. Dit rijk geïllustreerde boek laat zien dat lang niet alle oude bedrijven zijn voortgekomen uit de pluimveehouderij. Meubel-, textiel- en zuivelfabrieken, drukkerijen en fabrieken voor rijwielonderdelen, maken duidelijk dat er een breed scala aan bedrijven bestond en nog steeds bestaat.

Natuurlijk komen ook die bekende bedrijven aan bod die wél een relatie met het houden van kippen hebben, zoals de Moba, wereldmarktleider op het gebied van eiersorteermachines. En ook voederbedrijven als De Heus en Koudijs en bijvoorbeeld de inmiddels allang niet meer bestaande meubelfabriek Tijsseling worden geportretteerd.

Het boek besluit met een uitgebreid overzicht van de bestaande industriële bedrijven in Barneveld.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.