Een Friesche eetgeschiedenis

historische recepten uit de achttiende en negentiende eeuw

Anne van Lieshout

paperback/ gebrocheerd: € 9.95
ISBN: 9789492052391, geïllustreerd, 64 blz., November 2017 UITVERKOCHT!

Uitgever: Wijdemeer Louw Dijkstra

beschrijving

Een Friesche eetgeschiedenis vertelt de verhalen achter wat vroeger in Friesland gegeten werd. Zowel de Friese elite als de armste inwoners komen aan bod en zowel de dagelijkse kost als gerechten die geserveerd werden tijdens speciale gelegenheden. Dit boek laat zien hoe verrassend en gevarieerd de Friese eetcultuur vanouds was.

Daarnaast is Een Friesche eetgeschiedenis voorzien van authentieke originele recepten. Uiteraard maken Friese klassiekers zoals roggebrood en erwtensoep deel uit van dit kookboek, maar ook onbekende gerechten als rijst met schapenvlees, honingkoek en gelei van ananas. Op deze manier wordt de Friese eetgeschiedenis dichterbij huis gehaald, letterlijk tot in de keuken!

Auteur Anne van Lieshout is historicus.

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling:

Bot detected - pagehit Not For our stats.