Verborgen zee-aanzichten

beleving en beschouwing van kust, zee en schip

Jaap de Jong

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Verborgen zee-aanzichten

gebonden: € 25.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789492052322, geïllustreerd, 350 blz., May 2017 UITVERKOCHT!

Uitgever: Wijdemeer Louw Dijkstra

beschrijving

Het boek VERBORGEN ZEE-AANZICHTEN van zeeman en schrijver Jaap de Jong biedt om in maritieme termen te blijven- een zee aan informatie, waarin verscheidene thema's als grote rivieren samenvloeien: zeerecht, de kleur van de zee, navigatie, scheepstypen, havensteden, zeevogels, kustvormen en kwelders. We vergezellen de schrijver op zijn reizen, in ruimte en tijd, over oceanen, zeeën en rivieren en leren gaandeweg meer over zijn ontdekkingen en zijn motieven om deze in kaart te brengen.
Zo ontdekken we samen met hem dat de reis van Sjanghai naar het Panamakanaal korter is via 'de noordelijke route' langs Japan, Alaska en de Amerikaanse westkust, dan via de 'rechtstreekse' route via Hawaï. Dat de Chinese aanspraken op de Zuid-Chinese zee in beton gegoten worden, maar in werkelijkheid op drijfzand berusten
We zien hoe de schrijver steeds meer leert over allerlei aspecten van de zee en het leven op zee. Het boek eindigt met een lichte heimwee. De moderne communicatie- en navigatiemiddelen maken het varen steeds minder avontuurlijk en verbeeldingrijk. En juist dát is wat hem bewoog om zeeman te worden.

Door de vele prachtige illustraties is het een fraai kijk-, lees- en bladerboek geworden. Een waar mer à boire.

Jaap de Jong [Balk, 1953] woont in Harlingen en is zeekapitein en schrijver. Voor een bekende scheepsbouwer brengt hij nieuwbouwschepen van werf naar haven, waar ook ter wereld.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.