Traces & tracés

sporen van verdwijnend Frans cultureel erfgoed

Rob Verbeek

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Traces & tracés

paperback/ gebrocheerd: € 34.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789492052186, geïllustreerd, 250 blz., May 2016
Formaat: 30.5 (h) x 24.5 (b) x 3.4 (d) cm. Gewicht: 1847 gram.

Uitgever: Wijdemeer Louw Dijkstra

illustrator: Carl Lücker

redactie: Alf Poell; Margot van Hoef

beschrijving

Gedurende ruim dertig jaar fotografeerde voormalig wijnhandelaar Rob Verbeek alle muurreclames die hij in Frankrijk tegenkwam. In 2013 schonk hij zijn omvangrijke collectie van ruim 2500 volledig gedocumenteerde foto's aan het Musée des Arts Décoratifs in het Palais du Louvre in Parijs. Directrice Béatrice Salmon beoordeelde de collectie als een buitengewoon belangrijke bijdrage aan het vastleggen van dit Franse cultureel erfgoed.
In het boek zijn een groot aantal foto's van deze oude geschilderde muurreclames te bewonderen. Bovendien bevat het een aantal avontuurlijke verhalen over Verbeeks belevenissen gedurende een halve eeuw (wijn)reizen door heel Frankrijk. Daarnaast zijn een reeks gedichten van zijn hand opgenomen, die ooit door niemand minder dan Vasalis en Lucebert per brief werden becommentarieerd. De originele brieven zijn - nu voor het eerst - in het boek opgenomen.
Sinds de start van de wijnhandel van Verbeek in 1972 was beeldend kunstenaar Carl Lücker doorlopend nauw betrokken bij het wel en wee ervan. Hij maakte talloze aquarellen die niet alleen de brochures, maar ook de nieuwjaarswensen van Verbeek sierden. In het boek zijn ook veel van Lückers 'Frankrijk-impressies' opgenomen. Lücker verzorgde bovendien de opmaak en vormgeving van dit boek.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.