To Infinity and Beyond

Photographers exploring the opportunities and dangers in a technological era

BredaPhoto Festival

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
To Infinity and Beyond

paperback/ gebrocheerd: € 28.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789492051400, geïllustreerd, 232 blz., September 2018, MUL UITVERKOCHT!

Uitgever: The Eriskay Connection

trefwoorden: 2018 breda bredaphoto catalogus festival fotografie infinity technologie to infinity and beyond toekomst wetenschap

beschrijving

We praten veel over de toekomst, maar hoe ziet die eruit? Meer dan vijftig fotografen uit vijf continenten laten zien wat ons te wachten staat.

Al zolang wij mensen op aarde rondlopen, zetten we die naar onze hand. We veredelden planten en zaden, domesticeerden wilde ­dieren, verlegden rivieren en polderden zeeën in. We overwonnen ziektes die vroeger mil­joenen mensen het leven kostten. — En onze greep op de wereld wordt alleen maar sterker. Wetenschappers kraken ons DNA, ‘de code van het leven’, en zetten grote stappen op het gebied van robotica en kunstmatige intelligentie. — De foto­grafen die tijdens het BredaPhoto Festival hun werk tentoonstelden verkennen de kansen, dilemma’s en gevaren van deze razendsnelle technologische ontwikkelingen, verdeeld over zes domeinen: Cosmos, Intelligence, Biology, Society, God en Image. Gaan we de vooruitgang tegemoet of openen we de doos van Pandora, vol onaangename verrassingen?

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Deelnemende fotografen:
Johanna Adojaan
Max Aguilera-Hellweg
Sama Alshaibi
Mathieu Asselin
Murray Ballard
Mandy Barker
Jeroen Bocken
Philippe Braquenier
Nadia Bseiso
Jan Dirk van der Burg
Antony Cairns
Bertrand Cavalier
Kenji Chiga
Joana Choumali
Kenta Cobayashi
Joris Deleersnyder
Lennert Deprettere
Judith Desmyttere
Karel Doing
DSTART
Laura El-Tantawy
Tina Farifteh
David Fathi
Yoshikatsu Fujii
Daria Garnik
Guilherme Gerais
Shadi Ghadirian
Stephen Gill
Jonas Van der Haegen
Jos Jansen
Masamichi Kagaya
Geert van Kesteren
Keyezua
Sjoerd Knibbeler
Daria Koreneva
Christoph Krause & Cyrano Bentlage
Quentin Lacombe
Daesung Lee
Peter Lipton
Sheng-Wen Lo
Osborne Macharia
Hiroyuki Masuyama
Sara Naim
Patrick Pollmeier
Robert Pufleb & Nadine Schlieper
Sara, Peter & Tobias
Dániel Szalai
Maija Tammi
Sybren Vanoverberghe
Joris Verleg
Alba Zari
Minghui Zheng
toelichtingBredaPhoto Festival is het grootste, toonaangevende fotofestival van Nederland. Het toont de stand van zaken in de hedendaagse fotografie op basis van een internationaal relevant, sociaal thema. De titel van de 8ste editie is To Infinity and Beyond, met de focus op de fundamentele verandering die technologie en wetenschap brengen voor de wereld om ons heen. Wat is de impact van de almaar voortrazende wetenschap? Brengt die louter vooruitgang? Of openen we een doos van Pandora vol met nare verrassingen?

De deelnemende fotografen verkennen de kansen, de gevaren en de dilemma’s in een tijd waarin technologische vooruitgang onze wereld radicaal verandert. Zij nemen de ruimte om te laten zien wat zich voor onze ogen afspeelt, maar durven ook een voorzichtige voorspelling te doen van wat ons staat te wachten.

Voor de 2018 editie van BredaPhoto is het team van Nederlandse curatoren uitgebreid met drie internationale curatoren verbonden: Mohamed Somji (Verenigde Arabische Emiraten), Yumi Goto (Japan) en Azu Nwagbogu (Nigeria).

De publicatie To Infinity and Beyond van het festival bevat een brede selectie van werk van de deelnemende fotografen met achtergrondinformatie, een inleiding over het thema en reflectiekolommen van de drie bijbehorende curatoren.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.