The Arsenic Eaters

Simon Brugner

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
The Arsenic Eaters

paperback/ gebrocheerd: € 36.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789492051356, geïllustreerd, 144 blz., June 2018, Engels
Formaat: 30.5 (h) x 21.4 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 669 gram.

Uitgever: The Eriskay Connection

beschrijving

Part 1: All doubt as to the existence of arsenic eating is removed by the present experiments.
Part 2: On the historical encounter with arsenic-containing minerals in general and the practice of arsenic eating in Styria in particular.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Simon Brugner (1983, Oostenrijk) woont en werkt in Wenen aan op onderzoek gebaseerde fotografieprojecten met een sterke historische achtergrond, waarbij hij zijn fotografie combineert met archiefmateriaal. Hij is vooral geïnteresseerd in de vraag hoe het vergeten verleden ons heden vormt. Hij behaalde een masterdiploma in mediatheorie aan de Technische Universiteit van Wenen (thesis: “Over de realiteit in het tijdperk van digitale fotografie”). In 2014 werd Brugner aangenomen voor de Anzenberger Masterclass (Wenen; met o.a. Martin Parr, Rob Hornstra, Cristina de Middel) en is sindsdien geselecteerd om deel te nemen aan verschillende workshops (met Corinne Noordenbos, Lara Almárcegui, RVB Books). In 2016 ontving hij een studiebeurs voor veelbelovende jonge kunstenaars van het Oostenrijkse federale ministerie voor Kunst en Cultuur.toelichtingIn The Arsenic Eaters onderzoekt Simon Brugner de historische overtuiging dat de consumptie van arseen, een van de krachtigste mineraalvergiften, gunstig is voor de gezondheid. Zo vond men voor de 20e eeuw veel ‘gifeters’ onder de plattelandsbevolking in de Alpen. Het boek bestaat uit twee delen. Het eerste, visuele deel schetst een mogelijke realiteit waarin het verhaal van de arsenicum-eters begrijpelijk is. Het tweede deel presenteert Brugner’s cultureel-historische onderzoeksbevindingen.

--
The Arsenic Eaters investigates the historical belief that the consumption of arsenic, one of the most potent mineral poisons, is beneficial to one’s health. Many ‘poison eaters’ were found among the pre-20th century rural population in the eastern parts of the Alps. The book consists of two parts. The first part, a visual study, sketches a possible reality in which the surreal story of the arsenic eaters makes sense. The second part presents Brugner’s cultural-historical research findings.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.