New Horizons – 14 postcards

Bruno van den Elshout

 
 

postkaart(en): € 12.00

ISBN: 9789492051325, geïllustreerd, 14 blz., June 2017, MUL
Formaat: 17.7 (h) x 11.9 (b) x 0.7 (d) cm. Gewicht: 98 gram.

Uitgever: The Eriskay Connection

beschrijving

Met een zelfgebouwde camera-installatie fotografeert Haags kunstenaar Bruno van den Elshout een jaar lang ieder uur hetzelfde uitzicht op de Noordzeehorizon. ­Bekijk alle NEW HORIZONS en blader door het gelijk­namige kunstwerk-in-boekvorm op newhorizonsahead.nl

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingMet een speciaal daarvoor gebouwde installatie op het dak van hotel NH Atlantic in Kijkduin fotografeert kunstenaar Bruno van den Elshout heel het jaar 2012 lang de Noordzeehorizon. Op ieder uur, van iedere dag, recht de open zee op.

8.785 portretten van hetzelfde stukje grenzeloze verte, waar alles bij elkaar komt: hemel en aarde, verbeelding en werkelijkheid. Verleden, heden en toekomst. Aankomen kun je er nooit, maar de wens er naartoe te reizen, verandert alles.

Wat begon als een ogenschijnlijk lukraak idee groeit via diverse exposities en strand-expedities uit tot een omvangrijk project; een kunstwerk-in-boekvorm dat recht doet aan het avontuur waar onze eigen horizon ons toe heeft uitgenodigd. Een monumentaal boek, 212 pagina’s met 500 horizon-afbeeldingen, ritmisch en melodisch gecomponeerd tot een verhaallijn zonder tekst.

Kunstenaar Bruno van den Elshout vertelt met dit boek het verhaal van avontuur en hoe je die ten volle aangaat. Hoe het ontstaat, hoe het zich ontvouwt en waar het je brengt. Over moed, twijfel en ontdekken.

Deze set bevat een selectie van 14 NEW HORIZONS op ansichtkaartformaat.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.