Tender Mint

Lynn Alleva Lilley

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Tender Mint

paperback/ gebrocheerd: € 30.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789492051318, geïllustreerd, 144 blz., June 2017, Engels
Formaat: 29.9 (h) x 21.1 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 613 gram.

Uitgever: The Eriskay Connection

beschrijving

In september 2011 is Lynn Alleva Lilley met haar man en twee kinderen naar Amman in Jordanië verhuisd. Ver weg van haar geboorteland en van haar vader, die op dat moment ziek was, probeerde ze een thuis te maken voor haar gezin in deze onbekende stad. Ze gebruikte fotografie om dit, voor haar vreemde land, vertrouwd te maken. Gedurende drie jaar heeft ze het Jordaanse volk, Syrische en Iraakse vluchtelingen, dieren in private dierentuinen of boerderijen, de vogeltrek en landschappen gefotografeerd. Thema’s als misplaatsing, beknelling en adaptatie zijn sterk terug te vinden in dit boek. Haar vervreemdende beelden drukken tegenstrijdige emoties uit als verzorging en pijn, lijden en berusting, eenzaamheid en gezelschap, schoonheid en verval.

Tender Mint bevat ook gedichten van Jane Hirschfield en Samih al-Qasim, en twee persoonlijke anekdotes van de fotograaf. Alleva Lilley verblijft momenteel in Bishkek, Kirgizië.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingIn september 2011 is Lynn Alleva Lilley met haar man en twee kinderen naar Amman in Jordanië verhuisd. Ver weg van haar geboorteland en van haar vader, die op dat moment ziek was, probeerde ze een thuis te maken voor haar gezin in deze onbekende stad. Ze gebruikte fotografie om dit, voor haar vreemde land, vertrouwd te maken. Gedurende drie jaar heeft ze het Jordaanse volk, Syrische en Iraakse vluchtelingen, dieren in private dierentuinen of boerderijen, de vogeltrek en landschappen gefotografeerd. Thema’s als misplaatsing, beknelling en adaptatie zijn sterk terug te vinden in dit boek. Haar vervreemdende beelden drukken tegenstrijdige emoties uit als verzorging en pijn, lijden en berusting, eenzaamheid en gezelschap, schoonheid en verval.

Tender Mint bevat ook gedichten van Jane Hirschfield en Samih al-Qasim, en twee persoonlijke anekdotes van de fotograaf. Alleva Lilley verblijft momenteel in Bishkek, Kirgizië.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.