Color Works, Solids and Models

Michiel van der Zanden

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Color Works, Solids and Models

paperback/ gebrocheerd: € 16.00

ISBN: 9789492051165, geïllustreerd, 32 blz., June 2016, Engels UITVERKOCHT!

Uitgever: The Eriskay Connection

beschrijving

De verbazingwekkende beeldconstructies van Michiel van der Zanden (1979, Gorinchem) bevatten zowel ironische lichtvoetigheid, als oprechte verwondering en vinden hun oorsprong in de popcultuur, de gamewereld en de beelden uit zijn jeugd.

Zijn bewuste observaties van eigenaardigheden en rekwisieten in zijn leefomgeving neemt Van der Zanden mee naar de digitale wereld. Met behulp van 3D-software kan hij zijn observaties onderzoeken, uitvergroten en manipuleren.

De 3D-renderings dienen als schetsmateriaal voor zijn schilderijen. De duidelijke digitale sporen vormen een contrast met zijn verfijnde schildertechniek en dragen voor een tweede maal bij aan de uitvergroting en vervreemding van de werkelijkheid.

Color Works, Solids and Models is een bundeling van recente werken waarin de figuratie naar de achtergrond is geraakt en er meer ruimte ontstaat voor associatie. De terugkerende vormen in deze werken doen denken aan klei, tandpasta, graffiti, of uitwerpselen. Maar strikt genomen is het verf. Van der Zanden maakt zijn ogenschijnlijk willekeurige verfstapelingen door verfslierten uit de tubes te laten 'vallen'. Zoals de 'verf-worsten' dan ongemengd over elkaar liggen, dat is het eindbeeld voor Van der Zanden. Een ode aan verf.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.