Rode Diesels

Engelen zonder vleugels

Frank Oude Elferink

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Rode Diesels

gebonden: € 32.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789492040336, geïllustreerd, 84 blz., December 2018
Formaat: 30.7 (h) x 22.0 (b) x 1.2 (d) cm. Gewicht: 605 gram.

Uitgever: Lycka till Förlag

beschrijving

Rode Diesels: opvallend gekleurd, zeker voor degenen die alleen gele treinen gewend waren, lieten tot medio 1985 luid van zich horen op de secundaire lijnen in Salland, Twente en de Achterhoek. In het laatste jaar waren deze vroegere Blauwe Engelen ontdaan van hun mooie Allan-neusvleugels en emaille nummerplaten. Natuurlijk werden ze hierdoor wat minder fraai, maar het karakteriseerde wel hun eindfase. Een periode waarin ze nog in mooie treinsamenstellingen reden, al dan niet in combinatie met hun gemoderniseerde gele collega's.

Ook voor dit boek heeft (model)spoorkenner Frank Oude Elferink uit zijn verzameling spoorwegfoto's een selectie gemaakt van de mooiste opnames. Deze keer dus van de rode DE1 en DE2, aan het feit dat een groot aantal diesel-tweetjes is gemoderniseerd en vergeeld, wordt grotendeels voorbijgegaan. We zien de rode dieseltreinen in met name het laatste halfjaar als ze in het oosten van het land brommend hun reizigers vervoeren. Veel aandacht wordt hierbij besteed aan de inzet en omloop. Ook de afsteltijd op de onttakelcentra Zwolle en Roosendaal wordt niet overgeslagen. De rode motorrijtuigen en tweewagenstellen worden
tenslotte begeleid naar hun laatste rustplaats: de bekende sloperij Koek te Mijdrecht. Ga mee ruim dertig jaar terug in de tijd en beleef de laatste kilometers van deze sfeervolle materieelsoort opnieuw.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.