Nederland Kookboek

Laura de Grave

gebonden: € 30.00: GRATIS verzending! (NL)
ISBN: 9789492037879, October 2019

Uitgever: Schuyt & Co Brandt

fotografie: Hans de Kort

beschrijving

NEDERLAND DE UNDERDOG op culinair gebied? Echt niet! Naast nationale gerechten zoals stamppot en kroketten zijn er per provincie in Nederland fantastische streekgerechten en lokale producten te vinden, waar een bijzonder verhaal en geschiedenis achter zit.
In dit boek crosst culinair journalist Laura de Grave op een elektrische motor door het land en laat zij zien hoe divers de Nederlandse keuken is. Waarom je zeewier zou moeten eten, hoe je Limburgse vlaai maakt en hoe je Hollandse garnalen pelt. Kennis die we vaak vergeten zijn, doordat we tegenwoordig veel van ver halen.
Spring in dit boek achter op de motor bij culinair journalist Laura de Grave en rijd kriskras met haar door Nederland naar de leukste boeren, vissers en chefs. Ontdek samen met haar de geheimen van de Nederlandse regionale keuken en krijg inspiratie en handvaten om meer lokaal en streekgebonden te koken.

Laura de Grave (1987) is culinair journalist en wordt de 'Jan Cremer van de kookboeken' genoemd. Ze studeerde Nederlandse taal en cultuur en Journalistiek en Nieuwe Media en schrijft voor diverse tijdschriften en media waaronder Allerhande en bol.com. Fietste ze voor haar succesvolle Amsterdam kookboek door de hoofdstad, voor dit kookboek sjeesde ze op een elektrische motor door Nederland.
Hans de Kort (1963) is zelfstandig fotograaf op het gebied van eten, portretten, mode en reizen. In 2018 won hij de Zilveren Camera in de categorie Art, Culture and Entertainment.

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: