De affichekoning

kroniek van een Catalaanse kunstenaar en zijn museum

Eveline Stoel

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De affichekoning

gebonden: € 25.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789492037749, 192 blz., November 2018
Formaat: 23.8 (h) x 16.3 (b) x 4.0 (d) cm. Gewicht: 908 gram.

Uitgever: Uitgeverij Brandt

beschrijving

Catalonië, 1967. Schilder en affichemaker Emilio Vilá opent een museum met eigen werk, dat de kroon op zijn carrière moet worden. Volgens een krant zal Vilá de geschiedenis in gaan als 'een van de grote hedendaagse Spaanse schilders', maar het loopt anders. Na zijn dood komt het museum in handen van zijn huishoudster Blanca en raakt het in verval. Vilá en zijn museum worden vergeten.
Als Valentí Dalmau, Blanca's kleinzoon, het museum erft, moet hij kiezen tussen verkopen of het museum nieuw leven inblazen. Worstelend met deze keus rijst de vraag: wie was Vilá? De zoektocht naar het antwoord leidt Valentí onder meer naar het feestelijke Parijs van de jaren twintig, de duistere periode van de Spaanse Burgeroorlog en de transformatie van dictatoriaal Spanje tot geliefd vakantieland. Maar bovenal ontdekt Valentí hoezeer ambitie en vermeend onrecht een mensenleven kunnen beheersen.

De affichekoning is een journalistieke roman. Eerder schreef Eveline Stoel onder meer het non-fictieboek Asta's ogen (Nijgh & Van Ditmar, 2010), waarvan 50.000 exemplaren werden verkocht, alsmede de filmrechten.


Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.