Amsterdam Kookboek

recepten & verhalen

Laura de Grave

gebonden: € 25.00: GRATIS verzending! (NL)
ISBN: 9789492037695, 192 blz., October 2017
Formaat: 25.8 (h) x 20.2 (b) x 2.4 (d) cm. Gewicht: 920 gram.

Uitgever: Uitgeverij Brandt

fotografie: Hans de Kort

beschrijving

Proef Amsterdam! In dit kookboek neemt culinair journalist Laura de Grave je mee langs haar favoriete Amsterdamse restaurants en kookt zij samen met de chefs typisch Amsterdamse gerechten die zijn ingeburgerd in de stad. Ze geeft je een letterlijk kijkje in de keuken en neemt naast recepten ook de verhalen achter gerechten mee in het boek. Daarnaast ontmoet zij ambachtslieden die vaak eeuwenoude tradities van voedselbereiding voortzetten.
Spring achter op de fiets bij Laura en beleef haar culinaire Amsterdam. Kriskras door de stad naar de leukste markten, typisch Amsterdamse restaurants, chille hang-outs en ‘geheime’ adresjes waar de lekkerste Amsterdamse producten worden gemaakt.

OVER DE MAKERS
Laura de Grave (1987) is culinair journalist en woont in Amsterdam. Ze studeerde Nederlandse Taal en Cultuur en Journalistiek en Nieuwe Media. Als freelancer schrijft zij o.a. voor Jamie magazine, Bouillon! magazine en Munchies (VICE). Daarnaast werkte zij mee aan diverse culinaire boeken.

Hans de Kort (1963) is zelfstandig fotograaf voor tijdschriften en reclamebureaus op het gebied van mode, reizen en portretten.

Suzanne Pronk, hoofdredacteur Jamie magazine
‘Voor iedereen die houdt van Amsterdam en eten. Een fantastisch boek.’


Inkijkexemplaar:

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling:

Bot detected - pagehit Not For our stats.