Het werkt!

hoe zorginstelling Philadelphia meer doet met minder regels, en de weg wijst voor organisaties in verandering

Johan Faber

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 17.50

ISBN: 9789492037497, 208 blz., January 2017
Formaat: 21.5 (h) x 13.5 (b) x 2.2 (d) cm. Gewicht: 345 gram.

Uitgever: Uitgeverij Brandt

beschrijving

De zorg is een zorgenkindje. Minder geld, een hopeloos gecompliceerd systeem en een woud van regels en protocollen maken het werk steeds ingewikkelder. Je zou bijna vergeten waar het ook alweer om gaat: de zorg voor mensen.

Philadelphia, met achtduizend cliënten een van de grootste zorginstellingen voor mensen met een verstandelijke beperking in Nederland, gooide het roer een paar jaar geleden radicaal om. Minder systeem, minder regels, de wensen van de cliënt als uitgangspunt. Niet alleen mooie woorden, maar inmiddels ook de dagelijkse praktijk.

Dit boek vertelt het opmerkelijke verhaal van Philadelphia, en van de mensen die de beweging in gang zetten. Terug naar de kern, terug naar de bedoeling, terug naar de vraag: voor wie doen wij ons werk eigenlijk? Een inspirerend voorbeeld, niet alleen voor de zorg, maar ook voor het onderwijs, de politie en tal van andere organisaties en bedrijven die dreigen te bezwijken onder systemen en regeldruk.

Johan Faber is journalist en schrijver van veelgeprezen non fictie- en fictieboeken. Met zijn roman De veteraan won hij de Dioraphte Literatuurprijs.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.