Leven voor twee

Gèrina van der Gugten

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Leven voor twee

paperback/ gebrocheerd: € 21.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789492020284, 226 blz., July 2019
Formaat: 21.1 (h) x 14.9 (b) x 2.3 (d) cm. Gewicht: 336 gram.

Uitgever: Nieuwe Druk

beschrijving

Bastiaan en Remco groeien samen op, als jongste van vijf kinderen, in een gereformeerd tuindersgezin. Ze vormen een onafscheidelijk stel, totdat Bastiaan overlijdt. Dit heeft pijnlijke gevolgen voor Remco en de rest van het gezin.

Allereerst volgen we het gezin tot het overlijden van Bastiaan. Daarna blijft Remco achter met zijn ouders in een huis waar zwijgen de norm is. De drie oudsten zijn het huis uit. Wat gebeurt er met je als je liefste broer sterft en je het gevoel hebt te verdwijnen in het verdriet van je ouders?

Bijna veertig jaar later gebeurt er iets in het leven van Remco wat hem dwingt terug te kijken. We volgen zijn terugblik vanaf zijn jeugd met Bastiaan, zijn leven thuis zonder Bastiaan en het verdere verloop van zijn leven tot dat belangrijke moment.

Een schrijnende roman over rouw, omgaan met verlies, maar vooral over liefde.Gèrina van der Gugten werkte twintig jaar in de hulpverlening. Daarna is ze afgestudeerd aan de Hoge School voor de Kunsten en werkte jaren als toneeldocent en regisseur. Eerder schreef ze korte verhalen en gedichten.
“Leven voor Twee” is haar tweede roman die bij Nieuwe Druk uitkomt. Haar eerste (autobiografische) roman “Als je de woorden weet” is een openhartig verhaal over incest dat in heldere taal en met vaart is geschreven en veel positieve reacties kreeg.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.