De memoires van Emanuel Too

Emanuel Too; Maryam Bahadorzadeh

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De memoires van Emanuel Too

paperback/ gebrocheerd: € 24.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789492020178, geïllustreerd, 346 blz., December 2016
Formaat: 22.1 (h) x 15.6 (b) x 3.2 (d) cm. Gewicht: 572 gram.

Uitgever: Nieuwe Druk

illustrator: Engelbert Meurs

beschrijving

Na de Islamitische revolutie in 1979 veranderde het leven in Iran drastisch. De Islamitische Republiek onder leiding van Khomeini nam de macht over van de laatste Shah van Perzië, Mohammad Reza Shah Pahlavi. Emanuel Too (1942, Teheran) doet in zijn memoires verslag van wat de invloed is geweest op zijn persoonlijke en zakelijke leven.
Na de revolutie zijn in de Islamitische Republiek tienduizenden onschuldige mensen zonder eerlijk proces ter dood veroordeeld en geëxecuteerd.
Ook zijn vele Iraniërs gevlucht en in ballingschap beland door de wreedheden van het nieuwe regime.
De succesvolle zakenman, Emanuel Too, leeft sinds 1979 gedwongen in ballingschap. De Islamitische Republiek heeft een doodvonnis over hem uitgesproken en hem al zijn bezittingen afgenomen. Hij heeft gevangen gezeten in Iran, is gemarteld en door de bergen het land ontvlucht.
Hij heeft geprobeerd in vele landen een nieuw bestaan op te bouwen, maar bleef achtervolgd door politieke ontwikkelingen in het Midden Oosten (bezetting van de Amerikaanse ambassade in Teheran, de inval van Irak in Koeweit, de Golfoorlog die daarop uitbrak).
Tot op de dag van vandaag strijdt Emanuel Too (Iraans Assyriër. Assyriërs zijn christenen van wie de beschaving teruggaat tot 6750 voor Christus) voor eerherstel en restitutie van in elk geval een deel van zijn zelf opgebouwde vermogen.

Na jaren rondgezworven te hebben heeft hij uiteindelijk politiek asiel aangevraagd in Nederland, waar hij nog steeds woont.

Het boek is oorspronkelijk verschenen in het Farsi (Perzisch). Zijn levensverhaal is opgetekend door Maryam Bahadorzadeh.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.