Verboden Vrienden 2

2

Natalie F. Boekhorst

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Verboden Vrienden 2

paperback/ gebrocheerd: € 17.95

ISBN: 9789492020161, 226 blz., September 2016
Formaat: 22.2 (h) x 15.7 (b) x 2.1 (d) cm. Gewicht: 380 gram.

Uitgever: Nieuwe Druk

serienaam/reeks: Joset trilogie

beschrijving

In het jaar 998 NVA (Na Verwoesting Aarde), regeren Sy met harde hand over elf bewoonde planeten. Mensen die zich niet aan de regels houden, worden gehersenspoeld en als Ongehoorzamen naar de Moederplaneet gestuurd.

Joset is 13 jaar als ze vanaf haar geboorteplaneet Kosna op de Moederplaneet terecht komt. Haar dagen brengt ze door als gezelschapsdame van het arrogante Sy-meisje Kaleigh, de avonden in een vieze barak. Ze heeft geen idee hoe ze er is beland. En belangrijker, hoe ze er weg komt! Dat ze weg moet, wordt steeds duidelijker. Zeker wanneer ze gedwongen moet toekijken bij De Jacht. Een gebruik van Sy waarbij Ongehoorzamen als prooi worden gebruikt. Wie zegt dat zij niet de volgende is?
Samen met een aantal mede-Ongehoorzamen maakt ze een vluchtplan. Maar waar kunnen ze heen? En wie kan ze vertrouwen?
Joset is ervan overtuigd dat de oplossing van alles in haar geheugen ligt. Maar om dat terug te krijgen, heeft ze de hulp nodig van de persoon die ze het meest haat, het Sy-meisje Kaleigh. En dat maakt het niet gemakkelijker.


Natalie F. Boekhorst is geboren en getogen in Arnhem. Na omzwervingen in binnen- en buitenland is ze uiteindelijk weer teruggekeerd naar haar geboortestreek. Ze heeft een journalistieke achtergrond, maar tegenwoordig verruilt ze liever de feiten voor fictie.

J. Dulos, voormalig griffeljurylid en jeugdbibliothecaris over het eerste deel 'Verboden Boeken':
'Een spannend en ontroerend verhaal over macht en vrijheid.'

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.