De Eigenander

een ik in mij

Dolph Kohnstamm

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De Eigenander

paperback/ gebrocheerd: € 17.50

ISBN: 9789492020130, 184 blz., April 2016
Formaat: 21.0 (h) x 14.8 (b) x 1.8 (d) cm. Gewicht: 288 gram.

Uitgever: Nieuwe Druk

bewerkt door: Engelbert Meurs

illustrator: Eva Kohnstamm

beschrijving

Dolph Kohnstamm (1937) was dertig jaar hoogleraar ontwikkelingspsychologie aan de universiteit Leiden. Vanuit een fascinatie verzamelde hij honderden herinneringen over het moment van zelfbewustzijn in de kindertijd en bundelde deze inzichten voor een groot publiek in 'Ik ben ik, de ontdekking van het zelf' (2002).

In De Eigenander - een ik in mij, wordt dieper ingegaan op het thema zelfbesef, zelfgevoel en zelfreflectie. Een rijke en gevarieerde analyse, doorspekt met nieuwe ik-besef herinneringen en ervaringen van lezers, lezeressen en voorbeelden uit Nederlandse en internationale literatuur.
De eigenander is volgens Kohnstamm een door de eigen hersenen geproduceerde tweede intelligentie waarvan de werkzaamheid in het bewustzijn van het Ik kan komen. Een mens raakt dan in gesprek met zichzelf.
De eigenander kan het Ik in zo'n interne dialoog op gedachten en ideeën brengen en oplossingen bedenken voor vragen of problemen waar het Ik mee zit.

Voor iedereen die zich uit persoonlijke interesse of beroepsmatig bezighoudt met psychologie is het boek een uitnodiging om op zelfonderzoek uit te gaan.

Quote uit voorwoord van Douwe Draaisma:

"Kohnstamm heeft een schitterende collectie intieme getuigenissen bijeengebracht, voorbeeldig gepresenteerd en geduid. "

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.