Guus groeit groter

Ron Jansen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Guus groeit groter

paperback/ gebrocheerd: € 14.50

ISBN: 9789492020123, geïllustreerd, 104 blz., November 2015
Formaat: 21.0 (h) x 14.8 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 159 gram.

Uitgever: Nieuwe Druk

illustrator: Renske de Kinkelder

beschrijving

Guus is een heel gewoon jongetje dat heel gewone dingen meemaakt. Hij voert de eendjes in het park, gaat winkelen met mama en mag wennen op de basisschool.
Maar omdat Guus goed kijkt, luistert en zich verwondert is veel gewoons eigenlijk helemaal niet zo heel gewoon.
Want zeg nou zelf.....
Hoe kan het dat brood voor de eendjes hetzelfde smaakt als brood voor de mensen?
Waarom heten eendjes eigenlijk eendjes,terwijl ze ook vaak met zijn tweetjes zijn?
Waarom zegt mama dat zijn schoenen te klein zijn geworden, schoenen kunnen toch niet kleiner groeien?

'De auteur weet vol humor precies raak neer te zetten hoe volwassenen en kinderen soms langs elkaar heen praten. Dat levert warme verhaaltjes
op, die voor de voorlezers minstens zo leuk zijn als voor de kinderen'.
(NBD/Biblion over 'Gewoon Guus' - 2013)

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Ron Jansen is leraar op een basisschool. In tegenstelling tot de meeste schrijvers hield hij als kind niet van lezen. En van schrijven al helemaal niet. Maar het kan raar lopen.

Als onderwijzer, zoals hij zich liever noemt, ontdekte hij dat het heel bijzonder is om samen met kinderen een verhaal te beleven. Maar ook aan zijn eigen, inmiddels volwassen, kinderen werd veel voorgelezen. Dat waren bijzondere en intieme momenten, zo vindt hij zelf.
Ook nu nog wordt er regelmatig voorgelezen in zijn klas, waarbij hij graag een beetje meespeelt met het verhaal. Een klop op de deur kun je echt horen, een hand op je schouder kun je voelen en als er in het verhaal een schreeuw klinkt, vliegen de kinderen uit zijn klas tegen het plafond van schrik.

Ron begon daarnaast toneelstukjes te schrijven. Als de kinderen uit zijn klas iets moesten opvoeren tijdens de kerstviering, voor Sinterklaas, voor projecten op school, dan klom hij in zijn pen en bedacht iets toepasselijks. Eigenlijk een beetje uit nood, bij gebrek aan beter. Inmiddels zijn er, naast allerlei kleine toneelstukjes, ook al drie musicals van zijn hand verschenen. (toneelopschool.weebly.com)

Het kon niet uitblijven. In november 2011 verscheen met 'Mijn vriend Titus' zijn eerste kinderboek. Inmiddels gevolgd door 'Gewoon Guus' en 'Guus groeit groter' (november 2015). Boeken die zich kenmerken door een grote ‘voorleesbaarheid’ en die zowel voor de lezer als de luisteraar een genot zijn.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.