Arnhem met een scheve blik

Ton van Eck; Femmy Fijten

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Arnhem met een scheve blik

paperback/ gebrocheerd: € 7.95

ISBN: 9789492020055, geïllustreerd, 104 blz., October 2014
Formaat: 19.0 (h) x 14.7 (b) x 1.1 (d) cm. Gewicht: 154 gram.

Uitgever: Nieuwe Druk

illustrator: Dick Caderius van Veen

beschrijving

Verhalen en gedichten over Arnhem. Rijk geïllustreerd met originele pentekeningen van Dick Caderius van Veen.

Eind september 1944 verlaten 95.000 mensen gedwongen de stad Arnhem. Na de bevrijding mogen de vluchtelingen terug naar huis. In Arnhem aangekomen vindt men een verwoeste en geplunderde stad. De teruggekeerde inwoners bouwen een nieuwe stad op.
Misschien juist wel omdat het historische Arnhem grotendeels is verwoest in het laatste oorlogsjaar, is de hunkering naar oude beelden en verhalen over Arnhem zo groot.
"Arnhem, met een scheve blik" is een weergave van een stad die vanaf de opbouw na de oorlog bezig is met het hervinden van een "eigen smoel". Gedurfd, humoristisch, pikant, tikje ordinair, maar altijd in onvervalst Algemeen Beschaafd Arnhems en met een flinke zweem nostalgie.
Schetsen en verhalen zijn van hedendaagse Arnhemse auteurs die met een 'scheve blik' kijken naar het ontstaan van het moderne Arnhem.

Met de originele pentekeningen van Dick Caderius van Veen en de gedichten van stadsdichter Jesse Laport wordt de ziel van Arnhem blootgelegd.

Gehoord:
'Voor de Arnhemmer een warm thuiskomen'
'Voor de niet-Arnhemmer een unieke manier om kennis te maken met het wezen van de stad en zijn bewoners.'

Met medewerking van de Arnhemse kunstenaars:
Dick Caderius van Veen (pentekeningen) - Jesse Laport (gedichten) - en verhalen van: Peter Boel - Ton van Eck - Femmy Fijten - Marjolein Kats - Mathilde Lentjes - Guy de Vries

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Bijdragen van: Ton van Eck, Femmy Fijten, Peter Boel, Jesse Laport, Marjolein Kats, Mathilde Lentjes, Guy de Vries en pentekeningen van Dick Caderius van Veen.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.