Een stap terug? Ik denk er niet aan!

over demotie en remotie, een nieuwe start en meer geluk op het werk

Brigitte Ballings

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Een stap terug? Ik denk er niet aan!

paperback/ gebrocheerd: € 22.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789492011404, 240 blz., May 2016 UITVERKOCHT!

Uitgever: Witsand Uitgevers bvba

beschrijving

Het is 12-12-2012 om 12 uur. Brigitte Ballings verneemt dat ze - in het kader van een herstructurering - gedwongen wordt een stap terug te zetten in haar loopbaan of het bedrijf mag verlaten. Vanaf dat moment komt er een proces op gang, een traject dat niet altijd even sereen en gemakkelijk verloopt, een parcours met enkele hindernissen maar ook zeer mooie momenten.
In 'Een stap terug?' vertelt zij het relaas van deze boeiende ontdekkingsreis, die haar leven grondig heeft veranderd. Het is een reis die haar diep heeft getroffen en die van haar een ander mens heeft gemaakt. Wat een negatieve en frustrerende ervaring had kunnen zijn, wordt uiteindelijk een geschenk. Want zonder deze loopbaanwending zou zij een aantal dingen over zichzelf nooit hebben ontdekt, zou ze bepaalde dingen nooit hebben gedaan, zouden deuren nooit zijn opengegaan.
Brigitte laat ons binnenkijken in de onverwachte en persoonlijke facetten van haar demotie-ervaring. Ze geeft een persoonlijke inkijk in wat een stap terugzetten met een mens doet, in zijn hoofd en in zijn hart, en toont aan dat je als medewerker alle hendels in handen hebt om van deze loopbaanstap zelf een positief verhaal te maken.
'Dit boek leest als een trein. Het is authentiek, ontroerend en meeslepend. Een weloverwogen evenwicht tussen een diepmenselijk verhaal, praktische kapstokken voor de lezer en theoretisch onderbouwd. "Een stap terugzetten in je loopbaan" bekeken vanuit het perspectief van de medewerker. Een eyeopener voor medewerkers en bedrijfsleiders. Een kwetsbaar en krachtig verhaal. '
- Wouter Torfs, ceo van Torfs schoenen
'Dit boek is niet alleen een moedige getuigenis over een stap terugzetten in je loopbaan, maar ook een indringend persoonlijk verhaal, dat veel verder gaat dan de professionele context. Ik ben ervan overtuigd dat het lezers zal inspireren in hun "zoektocht". Als we een stap terugzetten in de loopbaan uit de taboesfeer willen halen, hebben we dergelijke verhalen nodig.'
- Peter Leyman, directeur van de vzw Ryhove, ex-ceo van Volvo Gent

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.